TOSHA - ימי הולדת מעוצבים - שושנה מבצק סוכר

כל הזכויות שמורות ל - TOSHA

 
אני אוהבת להכין שושנים מבצק סוכר,
הן לא כל כך קשות להכנה והתוצאה מרהיבה.
רצוי להכין את השושנים כמה ימים מראש
כדי שיספיקו להתייבש ולהתקשות
כך ניתן פשוט להניח אותן על כל עוגה.

הפעם נרתמתי לעזור לחברה שחגגה
לבת שלה בת מצווה. את העוגה
לא אפיתי, חברה אחרת הכינה אותה,
אני רק הכנתי את השושנים לקישוט.

החלטתי לצלם את השלבים כדי
שאוכל להכין הדרכה מצולמת.
הנה היא, מקווה שהיא ברורה.

לצורך הכנת השושנים צריך:
בצק סוכר לבן
צבע מאכל ג'ל
אבקת סוכר
כלי לפיסול בצק סוכר עם סייומת של גולה
כלי קטן עם מים
מכחול עדין
משטח עבודה
ספוג (לא חובה)

מתחילים בלגוון את הבצק הסוכר הלבן.
אני משתמשת בצבעי מאכל ג'ל של ווילטון
כי הם מאוד איכותיים וצריך ממש טיפונת כדי
לייצר את הגוון הרצוי. אני משתמשת בקיסם,
טובלת את הקצה בצבע מאכל וזהו,
זה מספיק.



הכנתי שלושה גוונים של ורוד כדי ליצור עומק לשושנים.
כמות צבע המאכל הוא שקובע את עומק הצבע.
ככל ששמים יותר, הגוון יותר חזק.
שמתי את הבצק המגוון בשקיות סנדויץ' כדי שהם לא יתייבשו.



התחלתי מהגוון הכי כהה/חזק.
מפזרים את אבקת הסוכר על משטח העבודה
ויוצרים קונוס עם הידיים.
גודל הקונוס יקבע את גודל השושנה.



יוצרים עיגול קטן ומשטחים אותו לפיתה.
בעזרת הכלי ובתנועה סיבובית, מגדילים את הפיתה
לצורה של לאפה, או בקיצור מרדדים את העיגול
שיהיה דק ועדין.
אני אוהבת להניח ספוג דק מתחת למשטח העבודה
שיהיה מעין בולם זעזועים, אבל אני חושבת שגם
מגבת מטבח או כמה מפיות יכולים לעשות את העבודה.



לוקחים את מכחול, טובלים במים (שלא יהיה ספוג מידי)
ומורחית את המים על החצי התחתון של העיגול בצק שיצרנו.
המים מהווים דבק וכך אפשר להדביק את העלה שהכנו לקונוס.
פשוט עוטפים את הקונוס בעדינות.



ככה ממשיכים. מכינים עוד עיגול מהבצק סוכר,
משטחים אותו בעזרת המקל גולה.
אם הוא נדבק מוסיפים עוד אבקת סוכר.
מורחים קצת מים בחלק התחתון של העיגול
ומדביקים מסביב לעלה הראשון שהדבקנו.
מהדקים בעדינות בחלק התחתון ומשאירים
פתוח למעלה.
מילת המפתח פה היא עדינות.



ממשיכים באותה צורה, מכינים עיגול,
מרדדים בעדינות ומדביקים בחלק התחתון.
עם האצבעות יוצרים את ה"גל" של עלה הכותרת.



אחרי כמה עלי כותרת עוברים
לבצק סוכר הבהיר יותר. ממשיכים באותה
צורה ומקפידים להדביק בחפיפה
את עלי הכותרת.



כשהשושנה מתחילה להיות גדולה
אני מעבירה אותה לכוס או ליפתנית
שעליה אני מניחה נייר סופג.
המטרה היא שהעלי כותרת יפתחו
ויקבלו תמיכה. אם נשאיר את השושנה
על משטח העבודה, העלים פשוט
יפלו החוצה.



עוברים לבצק הסוכר הבהיר ביותר
וממשיכים להכין את עלי הכותרת
באותה שיטה. האתגר עכשיו זה
להדביק עם המים בחלק התחתון
ולהחזיר את השושנה לתמיכה בכוס.
עובדים בעדינות (כבר אמרתי?)



אם עלה נשבר לכם, לא נורא
אם אפשר, תורידו אותו ותעשו חדש.
אם לא, תנסו להדביק עם קצת מים.
בכל מקרה, חוסר אחידות יוצר שושנה
אמיתית יותר.



ניתן להכין את השושנים במגוון צבעים.
רק אל תשכחו לתת להם להתייבש
ולהתקשות לפני שמניחים על עוגה.

אפשר לשים על עוגה עם בצק סוכר,
עם קרם שוקולד או גנאש
רק ודאו שהקרם התקרר.

בצלחה!
 
Bookmark and Share
Back שלח לחבר הדפס