TOSHA - ימי הולדת מעוצבים - עוגת תפוחים לראש השנה

כל הזכויות שמורות ל - TOSHA

 
את העוגה הזאת ראיתי שנה שעברה מסתובבת
ברחבי הרשת ופשוט ידעתי שאני חייבת להכין אותה.
אני חסידה גדולה של עוגות תפוחים (ביחוד עם גלידת וניל)
אבל העוגה הזאת שבתה אותי בגלל יופיה.
שושנים של תפוחים, אלגנטים ורומנטים.

לכבוד ראש השנה, החלטתי להכין זר של שושנים
הפשלתי שרוולים והכנתי את עצמי לעבודה קשה.
האמת, הופתעתי מכמה שזה קל,
כל כך קל שהספקתי לצלם את שלבי ההכנה.

אז הנה, עוגת תפוחים בצורת זר של שושנים:

המצרכים:

בצק עלים
תפוחים אדומים
סוכר וקינמון
חצי לימון
מערוך
סכין גלגלת (של פיצה)
תבנית עגולה של קוגלהוף (עם חור באמצע)

אופן ההכנה:

שוטפים את התפוחים ומגלענים אותם
(מוציאים את הליבה עם מכשיר מיועד)
חוצים את התפוחים לשניים ופורסים לפרוסות דקות.
עדיף לפרוס במנדולינה, אני לא מצאתי את שלי אז פרסתי עם סכין חד.
את התפוחים מניחים בקערה עם מים, מיץ לימון וסוכר (בערך כף)
מכניסים למיקרוגל ומחממים כשתי דקות
עד שהתפוחים קצת מתרככים.
פורסים את הבצק עלים על משטח עבודה,
מרדדים קצת עם מערוך ומפזרים סוכר וקינמון על הבצק.
מוציאים את התפוחים מהמים (זהירות, זה חם!)
ומייבשים אותם בעזרת נייר מגבת.
שמים את התפוחים על הקצה העליון של הבצק,
מניחים אותם בחפיפה אחד על השני לאורך הבצק.
אני הכנתי רצועה באורך של 50 ס"מ בערך.
תשאירו קצת בצק בסוף כדי שיהיה קל להדק אותו אחרי הגילגול.
חתכתי את הרצועה עם הסכין גלגלת (הכי קל,
אבל תכלס אפשר גם עם סכין חד)
והתחלתי לגלגל את הרצועה עם התפוחים
והדקתי בסוף עם הבצק שהשארתי חשוף.
טה-דה, הרי לכם שושנת תפוחים מושלמת.
אפשר לאפות אותה כך בתוך תבנית של קאפקייק
או להכין בתבנית עגולה.
ריפדתי תבנית קוגלהוף עם נייר אפייה (שזה
אתגר בפני עצמו) והנחתי את השושנים בפנים.
אפיתי בחום של 170 מעלות לכ-40 דקות.


 
 
 

וככה זה כבר נראה שזה אפוי:

 
 

נכון קל ושווה?
ספרו לי אם הכנתם ואיך זה יצא.

שנה טובה!
Bookmark and Share
Back שלח לחבר הדפס