TOSHA - ימי הולדת מעוצבים - כפית מתוקה - הכנת כפיות עם שוקולד

כל הזכויות שמורות ל - TOSHA

 
אחד מהדברים הכי קלים להכנה הם כפיות עם שוקולד.
כפית מתוקה (תרתי משמע) שעושה רושם, קשה לעמוד בפניה ולוקח להכין רק 5 דקות.
השוני והגיוון מגיע מצבע הכפית וסוג הסוכריות שבחרתן לקשט.




כפיות צבעוניות בכל צבעי הקשת עם סוכריות תואמות יתנו מראה שמח וכמובן סופר צבעוני.

אז איך מכינים:
ממיסים שוקולד שאוהבים: חלב, מריר או לבן.
אני ממיסה ישר בתוך שקית זילוף כדי שיהיה לי יותר קל לשים את השוקולד בכפית בצורה מדויקת.
פשוט שוברים את השוקולד לקוביות, שמים בשקית זילוף ומחממים במיקרוגל ל-30 שניות כל פעם. צריך לבדוק בין חימום לחימום ולהיזהר שהשוקולד לא ישרף.
את הכפיות מניחים מראש על מגש כדי שיהיה קל יותר להעביר למקרר למיצוק.
כשהשוקולד נמס, גוזרים פתח קטן בשקית זילוף ומזלפים ישר לתוך הכפית.
ממתינים קצת שהשוקולד יתקרר ומפזרים בעדינות סוכריות צבעוניות.
את הכל מעבירים למקרר להתקשות הסופית של השוקולד. וזהו.




כפיות אדומות או ורודות עם סוכריות בצורת לב מתאימות לוולנטין או לט"ו באב.



כפיות זהב אלגנטיות עם שני צבעי שוקולד, ה רק נראה מסובך.
המיסו שני סוגי שוקולד בשקיות נפרדות, וזלפו לכפית חצי שוקולד לבן וחצי שוקולד חום (מריר או חלב).
את הדוגמא יוצרים עם קיסם ומעבירים למקרר להתקשות הסופית של השוקולד.




לכפיות שוקולד האלה צריך תבנית סיליקון עם דוגמא כלשהי.
אפשר להשתמש בשני צבעי שוקולד אבל ממש לא חובה, התבנית נותנת את העיצוב.
ממיסים את השוקולד וממלאים את התבנית סיליקון. אם משתמשים בשני צבעים, מזלפים את השוקולד הראשון ורק כשהוא מתקשה, מזלפים את השני.
הטריק היחידי בהכנת כפיות שוקולד עם תבנית סיליקון הוא מתי להכניס את הכפית לשוקולד.
אם מכניסים את הכפית כשהשוקולד רך מידי, הכפית נופלת, אם מחכים שהשוקולד יתקשה, טוב אז הוא קשה והכפית לא תכנס.
מצאו את הרגע שהשוקולד הסמיך מספית כדי להחזיק את הכפית, או לחילופין, שימו משהו שיתמוך בכפית שלא תיפול.
הגישו עם כוס חלב חם וערבבו לשוקו טעים.

תהנו.
Bookmark and Share
Back שלח לחבר הדפס